Antipasto cu creveti

Intr-un vas se pun crevetii, zeama de lamaie, uleiul, usturoiul, cimbrul si menta. Se lasa la frigider circa 30 minute. Dupa o jumatate de ora se inc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr creveti
  • 1 rosie
  • 100 gr branza feta
  • 1 lingurita menta tocata
  • 1 lingurita cimbru tocat
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • cca o jumatate de canuta de ulei de masline

Mod de preparare

Intr-un vas se pun crevetii, zeama de lamaie, uleiul, usturoiul, cimbrul si menta. Se lasa la frigider circa 30 minute. Dupa o jumatate de ora se incinge o tigaie si se pun crevetii marinati la foc mediu. Se adauga si rosiile si se lasa inca 5 minute. La sfarsit de pune feta (daca nu va place puteti sa n-o folositi) si restul de condimente, se da focul iute pentru 1 minut dupa care se inchide si se lasa sa se odihneasca.



Pentru servire am facut urmatoarele combinatii:

- stratul inferior: ardei copt + branza cottage

- urmatorul strat: crema simpla de branza

- stratul nr. 3: crema de branza cu verdeata

- penultimul strat: crevetii

- ultimul strat (de decor): crema de branza in care am pus praf de curry.

Intre diverse straturi am pus cate o felie de paine, in total 3 felii de paine.

Pentru asezarea straturilor m-am folosit de metoda punga.

Alte retete cu creveti gasiti aici:

Supa- crema picanta de creveti,

Spaghete cu creveti,

Risotto cu dovlecel si creveti

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...