Blinii cu avocado si somon

Acest preparat este foarte bun pentru micul dejun sau pentru a fi servit ca si aperitiv. Daca dorim sa servim pe un platou cu aperitive, atunci trebuie sa le facem mai mici sau sa le taiem. Arata bine, sunt gustosi si ii putem combina cu diferite salate sau paste tartinabile. Merg perfect cu ciuperci si smantana, salata de vanata sau orice altceva. Faina de soia este mai saraca in zaharuri decat faina de grau, iar faina de hrisca este bogata in antioxidanti si, de asemenea, saraca in zaharuri. Tinanad cont de benefiicile celor doua plante, ar fi bine sa consumam din ele cat de des putem.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • - 2 oua
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - sare de mare
  • - 100 gr faina de soia
  • - 100 gr faina de hrisca
  • - 350 ml lapte
  • - 50 ml ulei
  • Pt servit:
  • - 100 gr somon afumat
  • - 2 avocado
  • - zeama de la o lamaie
  • - sare fina
  • - piper macinat
  • Extra :
  • - smantana
  • - rosii cherry
  • - ardei
  • - masline

Mod de preparare

Incepem prin a pregati aluatul. Intr-un vas, amestecam faina de hrisca cu cea de soia si praful de copt. Separat batem ouale impreuna cu zaharul si incepem sa adaugam treptat faina. Punem jumate din cantitatea de faina, jumate din lapte si omogenizam. Adaugam restul de faina, lapte si ulei. Intr-o tigaie de clatite incalzita bine, punem cu un polonic mic sau cu o lingura din compozitie fara a intinde. Daca aveti o tigaie antiaderenta, nu este necesar sa o ungeti. Nu mai atingeti aluatul decat atunci cand deasupra lui se formeaza mici bule cu aer. Atunci intoarcem si mai prajim cam 1 minut. Continuam pana cand terminam compozitia. Taiem avocado in felii subtiri si le stropim cu zeama de lamaie din abundenta. Separat desfacem fileu de somon si il feliem sau rupem cu mana. Pe fiecare bucata de blini, punem felii de avocado si felii de somon afumat. Asezonam cu sare si piper si servim . Bliniile nu trebuie asamblate toate, se pot pastra si servi in loc de paine cu orice alt preparat doriti. Ceea ce ramane se pastreaza in frigider, acoperite cu o folie de plastic.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura frageda cu branza si capsuni

picnicul bucatarasilor Aceasta reteta rapida si delicioasa e numai buna pentru un picnic alaturi de bucatarasi. Recent am...

Desert prajitura frageda cu branza si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii