Carpaccio de caracatita

Se pune la fiert o oala cu apa, vinul, otetul, frunzele de dafin si boabele de piper. Cand incepe sa fiarba se adauga caracatita si se lasa la fiert

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • caracatita - o bucata
  • salata verde - o bucata
  • rosii - 2 bucati
  • otet - 100 ml
  • vin 100 ml
  • foi de dafin - 3 bucati
  • ulei de masline - 2 linguri
  • 2 lamai
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune la fiert o oala cu apa, vinul, otetul, frunzele de dafin si boabele de piper. Cand incepe sa fiarba se adauga caracatita si se lasa la fiert circa 30-40 de minute pana cand devine frageda. Se scoate din apa si cat este inca calda se ruleaza strans in folie de plastic transparenta pentru a capata o forma cilindrica. Se lasa in frigider sa se raceasca.

Dupa ce a stat la rece minim 3 ore, se scoate din folie si se taie felii subtiri de 2-3 milimetrii grosime. Se aseaza feliile pe o tava si se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline.

Separat se spala salata verde si se rupe ca pentru o salata iar rosiile se spala si se taie cubulete mici, dupa care se amesteca cu putin ulei de masline, sare, piper si oregano.


Se aseaza pe o farfurie salata verde, apoi feliile de caracatita deasupra si la final se adauga rosiile taiate cubulete.

Alte retete recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...