Se pune la fiert o oala cu apa, vinul, otetul, frunzele de dafin si boabele de piper. Cand incepe sa fiarba se adauga caracatita si se lasa la fiert
Se pune la fiert o oala cu apa, vinul, otetul, frunzele de dafin si boabele de piper. Cand incepe sa fiarba se adauga caracatita si se lasa la fiert circa 30-40 de minute pana cand devine frageda. Se scoate din apa si cat este inca calda se ruleaza strans in folie de plastic transparenta pentru a capata o forma cilindrica. Se lasa in frigider sa se raceasca.
Dupa ce a stat la rece minim 3 ore, se scoate din folie si se taie felii subtiri de 2-3 milimetrii grosime. Se aseaza feliile pe o tava si se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline.
Separat se spala salata verde si se rupe ca pentru o salata iar rosiile se spala si se taie cubulete mici, dupa care se amesteca cu putin ulei de masline, sare, piper si oregano.
Se aseaza pe o farfurie salata verde, apoi feliile de caracatita deasupra si la final se adauga rosiile taiate cubulete.
Alte retete recomandate:
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii