Chiftelute de ton cu sos

Chiftelute de ton cu sos sunt delicioase si perfecte pentru micul-dejun. Ingredientele retetei sunt: ton, apa, sos.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • 100gr fulgi de cartofi
  • 350ml apa fiarta
  • 400gr ton din conserva
  • piper negru
  • 3 linguri ulei
  • sos chili.
  •  
  • Pentru sos:
  • 1 lingurita faina
  • 50ml lapte
  • 2-3 linguri cascaval ras
  • 1 lingurita unt
  • sare.

Mod de preparare

Chiftelute de ton cu sos este o reteta culinara care se prepara asa: fulgii de cartofi ii punem intr-un bol incapator, turnam apa clocotita deaupra si amestecam cu o furculita pana devine omogen. Punem tonul, 2 linguri din sosul de chili si amestecam. Impartim compozitia in 8 si facem chiftelee. Odata facute le punem pe un fund de lemn si le lasam asa 15 minute. Incingem uleiul si le punem la prajit.

Sosul pentru chiftele se face simplu, asa: punem intr-o cratita la fiert 2/3 din lapte. Cu restul de lapte ramas, dilueaza faina. Aceasta compozitie se toarna peste laptele care fierbe si se amesteca tot timpul. Cand se ia de pe  foc adauga untul si cele 2-3 lingurite de cascaval si amesteca bine.


Alte retete cu chiftele recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii