Cu aspect si gust minunat.
Se pune intr-un vas untura, peste untura, adaugam drojdia stinsa cu lapte caldut, adaugam semintele de chimen, galbenusul, branza de burduf, faina si facem un aluat suficient de tare pe care il vom pune la frigider si il vom lasa peste noapte sa se odihneasca. Scoatem apoi, cate o bucatica de aluat, o intindem sub forma de foaie si o taiem sub forma de floare cu o forma speciala. In tava de briose, asezam o floricica pe fundul formei si patru floricele pe margini, facem cate un cocolos din hartie pe care il asezam in mijlocul floricelelor,ungem florile cu ou batut si dam tavile la cuptorul incalzit deja, in jur de 20 de minute.
Pregatim pasta de peste: Intr-un vas, punem conserva de ton, adaugam untul si frecam foarte bine, pana obtinem o pasta, apoi adaugam zeama de lamaie, ceapa si usturoiul verde tocate marunt, omogenizam pasta si umplem cosuletele cu pasta de peste. Le asezam pe un platou, in care am pus foi de salata si le ornam cu masline si ridichi. Pofta buna!
Anul trecut, din motive de sanatate nu mi-am permis sa prepar bobul asa cum il facea bunica, insa acum vi-l prezint exact...
Mancare de bob cu prajealaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj