Foi de brick cu ton si cascaval

Tonul se scurge foarte bine si se marunteste (eu am avut ton bucati), ceapa se toaca marunt, cascavalul se da prin razatoarea mare, patrunjelul se toa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 cutii de ton in suc propriu
  • bine scurs
  • 150 gr cascaval ras
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • patrunjel tocat marunt
  • sare
  • piper dupa gust (lipsesc din fotografia de grup
  • ca am uitat sa le trag in poza)
  • 1 pachet foi de brick

Mod de preparare

Tonul se scurge foarte bine si se marunteste (eu am avut ton bucati), ceapa se toaca marunt, cascavalul se da prin razatoarea mare, patrunjelul se toaca, se puningredientele la un loc, se amesteca bine si se potrivesc de sare si piper.

Pachetul de foi contine 10 foi foarte subtiri si fine, separate intre ele de hartie cerata, ca sa nu se lipeasca. Ca si consistenta, acestea par afi niste foi dintr-un aluat de clatite, extrem de subtiri.

Foaia se pliaza in 2 si se taie cu un cutit subtire, bine ascutit.

Se pune o lingura buna din compozitia rezultata, la unul dintre capete, se aduc marginile spre interior, ca la sarmale, si se ruleaza (la fel ca la sarmale).

La fel se procedeaza cu toate jumatatile de foi. Ies 20 de bucati.

Intr-o tigaie pune putin ulei si prajim rulourile astfel obtinute. Se prajesc pe ambele parti, nu prea mult, pentru ca se ard.

Se scot pe farfurie si se servesc ca atare. Nu e nevoie sa fie scoase pe servetele de hartie, pentru ca se prajesc in ulei destul de putin. Atentie nu puneti ulei mult, pentru ca trag uleiul foarte repede.
Pofta buna!

Reteta Foi de brick cu ton si cascaval a fost propusa de julix_2007 pe forum culinar.ro

Alte retete cu ton gasiti aici:

Avocado umplut cu ton,

Rosii umplute cu ton,

Ton thailandez

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)

Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii