Icre tarama

Icrele tarama este un aperitiv festiv delicios. Grisul se fierbe in apa si se raceste. Ceapa se curata, se spala si se taie fin. Lamaia se spala si se stoarce.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • icre tarama - 100 g
  • gris/paine alba - 25 g
  • ulei - 300 ml
  • lamaie/sare de lamaie 60 g/ 2 g
  • ceapa - 200 g
  • masline - 50 g
  • sifon - 50 ml

Mod de preparare

Icrele tarama este un aperitiv festiv delicios. Grisul se fierbe in apa si se raceste.( Daca se foloseste paine, aceasta se inmoaie in apa, dupa care se stoarce bine.) Ceapa se curata, se spala si se taie fin. Lamaia se spala si se stoarce. (Sarea de lamaie se dizolva in apa.) Maslinele se spala, se scot samburii si se taie in forme diferite pentru decor. Icrele si grisul se bat cu telul, turnandu-se treptat uleiul, putin cate putin. Se adauga sifon, suc de

lamaie si se amesteca continuu pentru omogenizare.

Icrele tarama se servesc rece, cu ceapa separat.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii