Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat este o reteta delicioasa de aperitiv salata ce poate fi cu usurinta transformat intr-un aperitiv potrivit pentru masa de Craciun.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • sfecla rosie 3-4 buc medii
  • cartofi - 4-5 buc medii
  • oua - 2 buc
  • ceapa - 1 buc medie
  • scrumbie la saramura 1-2 buc medii
  • maioneza

Mod de preparare

Reteta o am de la mama mea. Iar mama de la o prietena din Rusia, ptr ca aceasta salata este tipic ruseasca de revelion si Craciun.
Se fierb legumele (inafara de ceapa) si ouale. Se curata si se dau prin razatoarea mare. Scrumbia se curata de piele si oase(se face fff uor daca in prealabil se taie in 2 bub pe lungime). Se dau si ouale prin razatoare. In cartof se pune ceapa taiata mic putina sare si ulei (un mic secret ca salata sa nu iasa uscata.)

Dupa ce sunt toate legumele pregatite se aseaza cate un strat pe farfurie: primul strat de peste, urmeaza cartoful si se pune din loc in loc putina maioneza (ptr a nu fi uscata) si sfecla rosie.

Iar punem un strat de peste,c artof, oul si putina maioneza, si ultimul strat (de deasupra) va fi din sfecla care-i va da culoarea rosie.

Se pune maioneza desupra mai multa si se niveleaza, se orneaza sub forma de cizmulita lui Mos Craciun.
Pofta Maree si sarbatori Fericite !


Serviti salata cu peste afumat pe masa de Craciun sau Revelion alaturi de alte aperitive.

Reteta a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...