Somon afumat cu ricotta

Somonul afumat cu ricotta este un aperitiv deosebit, atat prin gust cat si prin aspect. Se prepara incredibil de usor, este delicios, o reteta de aperitiv perfecta pentru orice motiv de sarbatoare.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 persoane:
  • • 250g ricotta Galbani
  • • 4 felii de somon afumat
  • • 1 legatura de marar proaspat
  • • creson de apa
  • • cateva ciuperci feliate
  • • ulei de masline extra virgin
  • • boabe de piper roz
  • • sare

Mod de preparare

Se toaca mararul, se pune peste Ricotta, se asezoneaza cu sare si piper, apoi se amesteca cu ulei pana se obtine o crema fina. Aceasta crema se intinde peste feliile de somon si se ruleaza.

Rulourile astfel obtinute se aseaza pe un platou.

Cresonul se spala si se scurge, apoi se amesteca cu ciupercile feliate. Aceasta garnitura se pune pe platou si se stropeste cu ulei.

TIP: leaga cele 4 rulouri cu frunze verzi de arpagic.


Rulourile cu ricotta si somon afumat se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii