Se pune fileul de somon cu pielea in jos pe o folie pregatita, apoi se presara cu amestecul de sare-zahar, se mai pune coaja de fructe, mararul si se
Se pune fileul de somon cu pielea in jos pe o folie pregatita, apoi se presara cu amestecul de sare-zahar, se mai pune coaja de fructe, mararul si se stropeste cu lichiorul de anason. Invelita strans in folie se tine in frigider inca 4-5 zile, la 3-4 grade. Se amesteca hreanul cu smantana, sarea si piperul. Scurgem cartofii, punem zeama deoparte, iar cand s-a depus amidonul, aruncam apa de pe ei si punem cartofii peste amidon. Adaugam oul, ceapa, asezonam cu sare si piper, iar daca e prea moale, punem putina faina.
Punem ulei intr-o tigaie si decupam cu o lingura din acest amestec, pe care il prajim pe ambele parti pana se inroseste.
Spalam cu grija somonul, apoi il taiem pe diagonala in felii mari, il aranjam in forma de trandafir, pe o farfurie, alaturi de smantana cu hrean si crochete de cartofi.
Se serveste ca aperitiv sau cina usoara.
Alte aperitive recomandate
Ciuperci umplute
Chiftelute
Rulada de spanac
Poftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti