Turnulete aromate din salau cu legume

pentru retete de primavara O idee de aperitiv....

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g carne de salau, fara oase
  • 300 g morcovi baby
  • un ardei verde
  • un ardei rosu,
  • 2 rosii
  • patrunjel verde
  • cateva frunze de busuioc
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • piper
  • 1 morcov
  • un pic de ulei

Mod de preparare

1. Se fierbe carnea in apa cu sare si 2 foi de dafin, timp de 10 minute. Zarzavatul se curata, se spala si apoi se taie cubulete fine, la fel si rosiile care se oparesc si se curata de pielite apoi se taie cubulete. Se caleste zarzavatul intr-un pic de ulei pana se inmoaie, se sareaza si pipereaza dupa gust, apoi se scoate din tigaie, se adauga patrunjelul si busuiocul taiat fin si se lasa sa se scurga bine uleiul, apoi adaugam o lingura de zeaza in care a fiert pestele (aceasta zeama va ajuta zarzavatul sa stea legat pe preparat). Morcovul baby se fierbe in apa cu sare, timp de 10 minute, apoi se scurge de apa si se lasa la racit.


2. Se monteaza aperitivul in 3 forme circulare. Se pune in forme un strat de morcovi baby, se preseaza usor apoi carnea de salau fiearta si suvitata si deasupra se pune un strat de zarzavat calit. Se dau formele la rece pentru o ora apoi se scoate preparatul cu grije si se serveste ca aperitiv rece. Este delicios!! Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii