Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie de lapte. Are un blat pufos de cacao si o crema delicioasa cu gust intens de lapte. Cu siguranta nu vei mai cumpara niciodata din comert! Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

Portii
1
Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 90 gr faina
  • 40 gr cacao neagra
  • 5 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 260 ml lapte
  • 2 lingurite amidon
  • 100 gr zahar
  • 5 gr gelatina granulata
  • 30 ml apa rece
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 gr mascarpone
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Blat: Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul de topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi laptele.
Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le peste galbenusuri. Amesteca usor cu spatula, de jos in sus. Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana obtii o bezea si adauga-le apoi treptat in compozitia de aluat, amestecand usor cu spatula de jos in sus
Tapeteaza tava cu hartie de copt si coace blatul la 180 de grade C, aprox 10 minute
Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l pe jumatate, obtinand doua foi.
Crema: Pune gelatina in apa rece si las-o sa se hidrateze. Pune intr-o craticioara zaharul cu amidonul, amesteca usor cu un tel si pune laptele putin cate putin.
Pune craticioara pe foc, amestecand in continuu, pana incepe sa fiarba si sa se ingroase putin. Opreste focul si cand se racoreste putin, adauga gelatina si amesteca pana se topeste
Muta crema de lapte intr-un castron si acopera cu folie alimentara si lasa sa se raceasca.
Mixeaza smantana pentru frisca pana incepe sa se intareasca, adauga apoi mascarpone si mixeaza in continuare. Adauga crema de lapte racita si vanilia si amesteca totul bine
Pune crema la frigider 10-15 minute.
Asamblare: Pune o foaie de blat intr-o tava, adauga crema si niveleaza bine, apoi pune al doilea blat si lasa prajitura la rece 2-3 ore.
Portioneaza apoi prajitura.

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert fursecuri Magice de Craciun

Pentru ca le-am facut cu un scop anume, adica sa le daruiesc, le-am numit magice.  ''Prietenii Domeniului Cantacuzino...

Desert fursecuri Magice de Craciun
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa