Briose

Drojdia se desface in putin lapte caldut. Se adauga o jumatate de cana de faina, se framanta putin si se lasa la dospit o jumatate de ora intr-un loc

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O cana si jumatate de faina
  • 150 g unt
  • 5 oua
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite de miere
  • o jumatate de cana de lapte
  • 30 g drojdie
  • 200 g stafide
  • 200 g ciocolata
  • 2 lingurite de zahar vanilat
  • o jumatate de cana de zahar

Mod de preparare

Drojdia se desface in putin lapte caldut. Se adauga o jumatate de cana de faina, se framanta putin si se lasa la dospit o jumatate de ora intr-un loc cald. Se asaza restul de faina pe o planseta. Se adauga zaharul si laptele. Se adauga apoi amestecul de drojdie cu lapte si se framanta bine. Se toarna untul topit, putin cate putin in compozitie. Se adauga stafidele, se amesteca si se asaza in forme pentru tarte si se presara cu faina. Formele se acopera si se lasa sa creasca intr-un loc cald pentru doua-trei ore. Cele doua galbenusuri se freaca cu miere. Se ung briosele cu galbenusurile de ou si se lasa la cuptor la foc potrivit
Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti

O reteta delicioasa de ardei umpluti :-)

Ardei umpluti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos