Se incinge cuptorul la (200 grade), se ung cu ulei formele de briose. Se amesteca faina cu mirodeniile si cu praful de copt. Intr-un alt bol se amest
Se incinge cuptorul la (200 grade), se ung cu ulei formele de briose. Se amesteca faina cu mirodeniile si cu praful de copt. Intr-un alt bol se amesteca laptele, oul, untul topit, zaharul si bucatile de mere. Se pune faina cu mirodenii in compozitie si se amesteca usor aluatul cu o furculita. Aluatul se pune in formele de briose cca doua treimi sa acopere, deoarece aluatul va creste. Se lasa cca 30-40 de minute. Nu trebuie sa adaugati zahar brun neaparat, dar va capata o culoare mai bruna si un gust mai bun.
Puteti pregati briose si fara mere, adaugand bucati de ciocolata, stafide, coaja de portocala confiata.
Reteta originala indica folosirea fainii 000 .
Alte dulciuri retete recomandate
Galuste cu prune
Papanasi fierti
Tiramisu
Am mai adus o reteteta pentru iubitorii de peste, ca tot este dezlegare in aceste zile si poate va ajuta o idee noua.
Novac cu pastai galbene la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura