Briose inimioara cu banane si ciocolata

Briose inimioara cu banane si ciocolata este o reteta delicioasa de prajitura potrivita pentru Valentine's, pentru care aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, zahar, banane, ciocolata, unt, praf de copt.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/3 cana unt topit
  • 4 banane coapte
  • 3/4 cana zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • 1 1/2 cani faina
  • 50 g bobite de ciocolata

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare punem laolalta zaharul, cele 2 oua intregi, zaharul vanilat si coaja de portocala. Mixam totul bine pana isi dubleaza volumul. Adaugam untul topit si racit. Intr-un blender pasam cele 4 banane pana obtinem un piure fin. Adaugam piureul de banane la amestecul de oua si unt si continuam sa mixam.
Adaugam si faina amestecata cu sarea si praful de copt, pana obtinem un aluat consistent. La sfarsit adaugam si bobitele de ciocolata. Umplem 3 sferturi formele de briose cu compozitia obtinuta si dam la cuptorul incins pentru 30 de minute. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Se pastreaza pufoase cateva zile.


Briosele inimioara cu banane se servesc simple sau pudrate cu zahar vanilat.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Shaorma cu piept de pui

Am gasit niste lipii la supermarket si nu am rezistat tentatiei de a le cumpara, gandindu-ma ca o sa fac eu ceva cu ele...iar...

Shaorma cu piept de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca