Cardamom coffee cake: un desert deosebit si delicios, perfect pentru o zi de duminica in familie!
1. Se incazeste cuptorul la 180 grade Celsius (350F).
2. Se amesteca cafeaua cu smantana. Eu am folosit 1/4 cup espresso in loc de instant. Daca adaugati banana, va recomand s-o amestecati cu smantana. Eu am adaugat-o cu untul si zaharul si a inmuiat spuma de unt.
3. Se freaca untul cu zaharul pana se face spuma.
4. Se adauga ouala pe rand, smantana cu cafea si vanilia.
5. Intr-un bol separat se amesteca faina, praful de copt, sarea si cardamom-ul.
6. Se adauga treptat amestecul de faina peste compozitia lichida.
7. Se toarna in forma de copt unsa cu unt (si faina daca nu e non-stick) si se da la cuptor pentru 50 min (se verifica cu scobitoarea).
Merge facuta si in tava de muffins. E foarte frageda si parfumata.
Cardamom coffee cake se serveste ca atare pentru ca este un desert pufos si delicios!
Reteta de cardamom coffee cake a fost propusa pe forumul Culinar.ro de garofita.
Un pranz de post delicios!
Paste cu broccoli si sos de rosiiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj