Pentru aceasta reteta de chec aveti nevoie de zahar, faina, oua, ulei, cacao, zahar vanilat si nuca de cocos.
Albusurile se bat spuma cu putina sare. Separat, se prepara un sirop din 250 gr zahar si apa, care se fierbe si se adauga peste albusuri. Se amesteca continuu, apoi se adauga unul cate unul galbenusurile, uleiul si faina in ploaie. Se toarna 3 sferturi din amestec in forma de chec, iar restul de amesteca cu cacaua, pana la omogenizare. Se toarna peste restul de chec din tava si cu ajutorul unei furculite se fac diverse modele. Se lasa la cuptor sa se coaca cca 40 de minute.
Se servesc presarat cu zahar vanilat si nuca de cocos.
Alte retete de dulciuri:
Chec pufos
Prajituri simple
Clatite de post
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti