Chec

Checul este delicios indiferent care sunt ingredientele folosite. Pentru aceasta reteta in compozitie de foloseste: faina, unt, oua, nuci.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr faina
  • 300 gr unt
  • 450 gr zahar
  • 4 oua
  •  1 cana lapte
  • 1 si 1/2 praf de copt
  • 2 prafuri de vanilie
  • rom
  •  rahat
  •  nuci
  •  stafide.

Mod de preparare

Checul se prepara astfel: intr-un castron cu peretii de sticla punem untul tinut la temperatura camerei si adaugam peste el zaharul. Mixam pana devine ca o pasta. Peste pasta se pune faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Amestecam foarte bine. Batem albusul spuma si il punem peste compozitia de faina.  Ungem o tava cu ulei si turnam aluatul smantanos. Deasupra punem bucati de nuca, rahat si stafide. Va iesi un chec umplut si savuros.

 

 


Alte prajituri recomandate:

 

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...