Chec aromat cu mere

Checul aromat cu mere se prepara foarte usor. Este o reteta de chec pufos si delicat perfect de a fi servit langa o cana cu ceai.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Faina: 150 gr
  • Praf de copt: un pliculet
  • Ulei: 1/4 ceasca
  • Mere: 2
  • Coaja de lamaie: de la 1/2 lamaie
  • Oua: 2
  • Zahar pudra: 2 linguri
  • Zahar: 150 gr
  • Apa: 1/4 ceasca
  • Zahar vanilat: 1 pliculet
  • Sare: un varf de cutit

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu 75 de gr de zahar pana se albesc, iar albusurile le batem spuma cu restul de zahar.
Adaugam treptat uleiul peste galbenusuri amestecand continuu, apoi apa impreuna cu un varf de sare.
Turnam galbenusurile peste albusurile spuma amestecand mereu. Adaugam un pliculet de zahar vanilat si coaja rasa de la o jumatate de lamaie. Incorporam faina cu praful de copt amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.
Curatam merele de coaja si unul din mere il taiem cubulete, iar celalalt il taiem felii. Apoi adaugam cubuletele la compozitia noastra.
Ungem cu ulei o tava de chec si o tapetam cu faina. Asezam aluatul in tava.
Ornam cu feliute de mar pe diagonala.
Dam tava la cuptor pentru 30-40 de minute.
Scoatem tava din cuptor si acoperim cu un prosopel.


Tava Magnolia Easy Life: http://shabbychicshop.ro/tavi/900-tava-magnolia-easy-life.html
Foarte draguta pentru servit checul!


Checul aromat cu mere il scoatem din tava cand s-a racit si il servim pudrat cu zahar.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pate din ficat de pui

"picnicul bucatarasilor"

Pate din ficat de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca