Chec colorat

Oul se freaca impreuna cu zaharul si se toarna apoi treptat uleiul. Se adauga sare, praf de copt, coaja si zeama de la o jumatate de lamaie. Se amest

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml lapte dulce
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • sare
  • praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 100 gr zahar tos
  • 1 jumatate Iamaie
  • 300 gr faina
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Oul se freaca impreuna cu zaharul si se toarna apoi treptat uleiul. Se adauga sare, praf de copt, coaja si zeama de la o jumatate de lamaie. Se amesteca bine si se toarna laptele, incet si apoi faina in ploaie. Se pune deoparte o parte din compozitie. Se ung doua tavi si se tapeteaza cu faina, dupa care se toarna aluat in fiecare tava. Aluatul oprit se amesteca cu 2 linguri de cacao si zahar vanilat. Se adauga in tava, peste aluat si se introduc tavile in cuptor, la copt.


Se servesc pudrate cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa Turta dulce Cozonac moldovenesc

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!