Chec cu cacao si branza

Checul cu cacao si branza este o reteta deosebita de chec. Il puteti servi ca si gustare dulce langa o cana cu ceai, il puteti pune si la pachet, cu siguranta odata ce-l incercati o sa-l si repetati.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 140g faina
  • 113g unt rece
  • 1 lingurita bicarbonat alimentar de sodiu
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  •  
  • Pentru umplutura de branza:
  • 500g branza dulce de vaca
  • 4 oua
  • 140g zahar
  • 4 linguri faina
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • coaja de la 1 lamaie
  •  
  • In plus:
  • biscuiti amaretti

Mod de preparare

Pentru aluat amestecati impreuna toate ingredientele, framantati-le cu mana. Aluatul obtinut presarati-l cu faina si intindeti-l cu sucitorul intre doua folii de copt, in forma dreptunghiulara. Aluatul intins trebuie sa fie mai mare decat tava.

Pregatiti tava pentru chec, tapetati-o cu folie pentru copt. Asezati aluatul in tava si lasati marginile sa atarne afara.

Pentru umplutura mixati branza impreuna cu galbenusurile si restul ingredientelor.

Mixati bine si albusurile (4 la numar) si apoi incorporati-le usor, amestecand de jos in sus in compozitia de branza.

Asezati jumatate din cantitatea de umplutura peste aluat, apoi un rand de biscuiti amaretii. Turnati si umplutura ramasa si apoi adunati marginile de aluat.

Dati la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute.

Reteta de chec cu branza a fost oferita de Rodiva - for the love of cakes.


Serviti checul cu cacao si branza dupa ce s-a racit. Puteti sa-l serviti ca atare sau alaturi de fructe proaspete, sau poate cu o glazura de unt deasupra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...