Chec cu ciocolata

Pentru checul cu ciocolata aveti nevoie de faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, unt, oua, lapte si ciocolata neagra.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • putin bicarbonat
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 80 gr ciocolata neagra
  • 1 esenta de vanilie

Mod de preparare

Se topeste untul si se lasa la racit. Se amesteca intr-un bol faina cu zaharul, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se adauga apoi ciocolata taiata bucatele mici. Se amesteca intr-un alt vas laptele, untul, ouale si esenta de vanilie, care se toarna apoi peste restul de ingrediente. Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptor si se lasa 45-50 de minute, la 180 de grade.


Checul se serveste dupa ce s-a racit, impreuna cu un pahar de lapte.
Alte retete de dulciuri:
Chec pufos
Cornulete cu rahat
Clatite de post

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort de inghetata cu banane si capsuni

Desert tort de inghetata cu banane si capsuni
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca