Chec cu crema de nuci

Chec cu crema de nuci este o reteta de prajitura simpla pentru care aveti nevoie de faina, zahar, nuci, cacao, coaja de portocala, ulei, oua

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 1 mana de nuci
  • Un praf de sare
  • Esente
  • Coaja de portocale si lamaie
  • Un strop de zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • 1 mana de nuci
  • 2 linguri pline de cacao

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine, adaugi galbenusurile pe rand, esentele si faina in ploaie amestecand usor de jos in sus. Ultimul se adauga uleiul. Nucile trebuie date putin la cuptor dar aveti grija sa nu se arda, iar apoi indepartati coaja de deasupra Se tapeteaza o forma de chec si se pune din aluat pastrand un sfert din el. Deasupra punem o mana de nuci tocate si restul le oprim pentru crema. Aluatul oprit se amesteca cu cacao cernuta si nucile (o parte tocate marunt si o parte rasnite praf). Va rezulta o crema mai groasa care se pune deasupra aluatului, se trece cu furculita prin el si se da la cuptor pentru 40-50 de minute potrivind cuptorul la foc mic.


Gustul cremei este unul dulce amarui datorita pudrei de cacao, merge de minune la o cana de cafea cu lapte.
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu masline

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...

Paine cu masline
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca