Chec cu gem de portocale

Chec cu gem de portocale este un chec pufos, delicios si plin de savoare. Pentru ca se face rapid poate constitui un desert ideal pentru zilele de week-end.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -6 oua mari(60 gr buc)
  • -200 gr zahar
  • -100 ml undelemn/ulei
  • -100 ml apa
  • -15 ml rom
  • -200 gr faina
  • -60 gr nuci macinate
  • -50 gr nuci taiate in felii groase
  • -o lingurita cu varf de gem de portocale
  • -1 plic zahar vanilat
  • -un varf lingurita sare

Mod de preparare

Intrpun lighenas (de 2-3 l) se bat albusurile spuma tare. Faina cernuta prin sita (de sarma) se amesteca cu nuca maruntita. Gemul de portocale, daca are sirop, se amesteca cu undelemnul; daca este intarit se taie bucatele, in faina. Apoi in faina se adauga nuca taiata felii, sarea si vanilia si se amesteca bine toate .
Intr-un ibric, pus pe foc, se amesteca zaharul cu apa pana cand se topeste zaharul si siropul da in clocot. Albusul daca s-a lasat se bate inca putin si imediat se toarna romul(acesta umfla spuma)si siropul, turnat in suvoi subtire, batand mereu cu telul pana se termina siropul si in continuare. Se mai bate apoi inca un minut si se adauga galbenusurile, undelemnul cu gemul de portocale si se amesteca prin rasturnare de 4-5 ori, apoi se adauga toata faina si se amesteca in continuare pana cand se incorporeaza galbenusurile si undelemnul/uleiul dar nu prea mult caci compozitia trebuie sa ramana spumoasa. Se rastoarna compozitia in 2 tavi, care au fost unse cu unt, si se niveleaza cu o lopatica de plastic, se dau la cuptor pentru 30 de minute, nu se deschide cuptorul 20 de minute.


Checul cu gem de portocale se serveste cu glazura de vanilie sau cu dulceata de la Bunatati din natura.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos