Chec cu glazura

Untul se amesteca cu zaharul, cacaua, laptele si se pun apoi pe foc. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se iau zece linguri care se lasa la caldura

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 100 gr cacao
  • 300 gr zahar tos
  • 1
  • 5 pahare faina
  • 1 jumatate pahar lapte
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Untul se amesteca cu zaharul, cacaua, laptele si se pun apoi pe foc. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se iau zece linguri care se lasa la caldura. In restul de crema, se adauga galbenusurile, praful de copt, apoi albusurile batute spuma. Se tapeteaza 2 forme de chec si se toarna compozitia, dupa care se dau la cuptor. Dupa ce checurile s-au racit, se ung cu crema ramasa si se lasa intr-un loc racoros.


Checul se serveste a doua zi.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc

Prajitura televizor

Prajituri simple

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca