Chec cu lamaie

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu r

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cana de zahar tos
  • un pliculet de zahar vanilat
  • o lamaie
  • 2 linguri de lichior de lamaie
  • o cana si jumatate de faina
  • praf de copt
  • 150 g ciocolata alba

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu restul de zahar si se adauga la albusuri. Se adauga coaja de lamaie si o lingura de lichior de lamaie. Se incorporeaza faina, adaugata in ploaie, impreuna cu praful de copt. Se unge o tava pentru chec cu unt, se toarna compozitia si se introduce la cuptor. Se rupe ciocolata alba in bucatele si se pune intr-un vas, in baie de aburi, amestecand pana se topeste. Se adauga o lingura de lichior de lamaie si se lasa la racit. Se scoate checul din forma si se toarna deasupra ciocolata topita.
Alte retete dulciuri recomandate

Tarta cu visine

Spuma de capsuni

Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...