Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de chec cu migdale amare sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, zahar, oua, faina de cartofi, migdale amare, vanilie.
Se freaca spuma zaharul si untul, apoi se adauga, unul cate unul galbenusurile, vanilia si migdalele, amestecand bine. In continuare se pune faina putin cate putin (in ploaie), fara sa inceteze amestecatul, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Se coace intr-o forma de chec, unsa si presarata cu faina, la foc potrivit. Se incearca cu paiul.
Se taie cand este rece in felii subtiri.
Alte retete recomandate:
Chec cu mere, nuci si stafide
Chec rapid
Chec cu ciocolata si rom
Aseara am urmarit ''Secrete de bucatar'' pe TV.Paprika,prezenta retea asta de chiftelute de cartof fara faina.Asa ca m-am pus...
Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumatOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj