Chec cu morcov

Separam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma pana se intaresc apoi se adauga zaharul cate o lingura si se bate incontinuare pana se tope

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1 forma: 4 oua
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 1 morcov razuit si esenta de vanilie
  • rom sau coaja de lamaie rasa
  • Zahar pudra vanilat pentru pudrat

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma pana se intaresc apoi se adauga zaharul cate o lingura si se bate incontinuare pana se topeste zaharul si albusul devine mai tare. Se bat aparte, un pic cu mixerul, galbenusurile si praful de sare. Se adauga galbenusurile peste albusuri si se amesteca incontinuare cu o spatula, de data asta miscari usoare de jos in sus, apoi se aduga uleiul, morcovul ras si faina. Abia la urma se pune esenta sau lamaia rasa. Se coace la cuptor, acesta fiind in prealabil incalzit, vreo 35 minute. Se scoate se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Este foarte bun pt copii si place foarte mult. Pofta buna!
Se serveste asa cum este taiat felii.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajeala de purcel

"Reteta romaneasca"

Prajeala de purcel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca