Chec cu morcovi

Se incinge cuptorul la 180 celsius. Se amesteca faina, cu condimentele si bicarbonatul de soda( toate ingredientele praf) intr-un vas mare. Ouale se b

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 125 gr faina cu agent de crestere
  • 125 gr faina integrala
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 l-ta cuisoare sau nucsoara
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 250 gr zahar
  • 3 oua mari
  • 180 ml ulei
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • o mina de nuci maruntite (optional)
  • 100 gr de stafide
  • 3 morcovi dati pe razatoarea mica
  • 2 linguri de nuca cocos
  • Glazura :
  • 200 gr brinza de vaci (usor sarata) reteta spune - cream cheese- sau ceva amestec bine bine pasat -( trebuie sa fie usor sarata )
  • 50 gr. unt moale
  • 250 gr zahar pudra

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 celsius.

Se amesteca faina, cu condimentele si bicarbonatul de soda( toate ingredientele praf) intr-un vas mare.

Ouale se bat cu zaharul si uleiul- bine. Se adauga in vasul mare , impreuna cu restul toate ingredientele ramase- FARA A SE BATE CU MIXERUL< se amesteca cu o lingura de lemn, pina se combina toate .

Se toarna compozitia intr-o tava 25x35 ( de 6 cm adinca ) tapetata cu hirtie sau unsa + faina. Se coace cam 45 min, depinde de cuptor, pina iese scobitoarea curata. Se lasa la racit.

Se amesteca bine, ingredientele de la galzura, si se toarna peste blatul rece. Se da la frigider.


Pofta buna!

Reteta Chec cu morcovi a fost propusa de Nasha pe forum culinar.ro

Alte retete cu morcovi gasiti aici:

Chec de morcovi,

Tort de morcovi,

Prajitura cu morcovi

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!