Chec cu nuca

Se amesteca miezul de nuca macinat cu faina. Se freaca margarina cu jumatate din cantitatea de zahar, la care se adauga galbenusurile, unul cate unul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr margarina
  • 200 gr faina
  • 100 gr miez de nuca
  • lamaie
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca miezul de nuca macinat cu faina. Se freaca margarina cu jumatate din cantitatea de zahar, la care se adauga galbenusurile, unul cate unul. Se incorporeaza treptat faina cu nuca si coaja de lamaie rasa, iar la sfarsit, se incorporeaza usor albusurile batute cu zaharul ramas. Se toarna compozitia in forma de chec unsa si tapetata cu faina si se coace la temperatura medie.

Se pudreaza dupa ce se racoreste putin.

Alte retete de dulciuri:

Tarta cu fructe

Chec pufos

Turta dulce

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salată de paste cu somon afumat

O salată uşoară şi frumos colorată e întotdeauna cea mai potrivită soluţie atunci când eşti în pană de idei...

Salată de paste cu somon afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca