Chec cu nuca

Galbenusurile se separa de albusuri si se freaca bine cu uleiul. Se adauga apoi albusurile batute spuma tare cu zaharul si faina. Se toarna compoziti

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 linguri de ulei
  • 8 oua
  • 16 linguri de zahar
  • 16 linguri de faina
  • 10 nuci tocate
  • zahar vanilat
  • sare

Mod de preparare

Galbenusurile se separa de albusuri si se freaca bine cu uleiul. Se adauga apoi albusurile batute spuma tare cu zaharul si faina. Se toarna compozitia bine omogenizata in 2 forme de chec si se pun la copt, in cuptorul incins.


Se serveste si se taie numai dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu original Turta dulce Cozonac moldovenesc

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!