Chec cu nuca si portocale

-se freaca ouale cu zaharul,zaharul vanilat,dupa care se adauga uleiul ca la maioneza si se mixeaza. -se adauga zeama de portocale,coaja rasa de porto

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 cani (cups) faina
  • (450 g)
  • 1 1/2 cani ulei
  • (250 ml) sau 250 g unt
  • 4 oua
  • 1 1/4 cani zahar pudra (300 g )
  • coaja si zeama de la o portocala
  • 1 plic praf de copt (2 lg )
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta rom
  • vanilie
  • 1 cana stafide sau merisor (cranberry)
  • sau si una si alta
  • 150 g nuci macinate mai mare
  • daca aveti
  • 3 linguri mari de coaja de portocala confiata
  • sau feliile de la o portocala
  • taiate bucatele

Mod de preparare

-se freaca ouale cu zaharul,zaharul vanilat,dupa care se adauga uleiul ca la maioneza si se mixeaza.

-se adauga zeama de portocale,coaja rasa de portocala si esentele

-faina se cerne si se amesteca cu praful de copt,dupa care se adauga in amestecul de oua cu zahar,si se omogenizeaza.

-se adauga nucile macinate grosier si stafidele

-feliile de portocala se taie marunt se stropesc u zahar si scortisoara,dupa care se storc usor si se adauga in compozitie

-se pune amestecul in forma tapetata cu hartie de copt,sau unsa cu ulei si pudrata cu faina.

-se baga in cuptorul preincalzit la 200*C,iar dupa 20 de minute se reduce temperatura la 180*C.Se tine aproximativ o ora,sau pana trece proba scobitorii.
Pofta buna!

Reteta Chec cu nuca si portocale a fost propusa de pansy pe forum culinar.ro

Alte retete de chec gasiti aici:

Chec tigru,

Chec cu visine

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!