Chec cu rahat

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana devin o crema. Untul topit si racit se toarna cate putin peste galbenusuri, amestecand mereu. Se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr unt topit
  • 400 gr faina
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • lamaie
  • 100 gr rahat
  • 100 gr stafide

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana devin o crema. Untul topit si racit se toarna cate putin peste galbenusuri, amestecand mereu. Se adauga praful de copt si apoi faina, putin cate putin. Se taie rahatul bucatele si se pune impreuna cu stafidele si coaja rasa de lamaie in compozitie. Se incorporeaza usor, amestecand de sus in jos albusurile batute spuma. Totul se toarna in forma tapetata si se coace la foc potrivit, timp de 45 de minute.

Se pudreaza cu zahar vanilat.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Chec pufos

Prajitura cu branza

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca