Chec de lamiie

Se incalzeste bine cuptorul. Se amesteca untul cu zaharul, sarea, coaja de lamiie si zaharul vanilat. Se omogenizeaza ouale, unul cate unul.Faina se a

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat chec: 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 praf sare
  • 1 lingura coaja rasa de lamiie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 50 g amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 50 ml lapte
  • Glazura: 50 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 50 ml zeama lamiie
  • 1 lamiie
  • 50 g zahar tos
  • 30 g fistic

Mod de preparare

Se incalzeste bine cuptorul. Se amesteca untul cu zaharul, sarea, coaja de lamiie si zaharul vanilat. Se omogenizeaza ouale, unul cate unul.Faina se amesteca cu zaharul pudra si cu amidonul si se omogenizeaza in compozitie impreuna cu laptele. Se unge forma de chec cu ulei sau unt si putina faina, se toarna aluatul si se coace aprox.50 min.

Pentru glazura se lasa sa fiarba incet untul cu zaharul pudra si sucul de lamaie.

Checul se scoate din cuptor si se inteapa cu o frigaruie de lemn. In gaurele se toarna glazura de lamiie. Se lasa sa se raceasca, se desprinde cu grija de pe margini si se rastoarna. Se presara deasupra fistic prajit tocat marunt, zahar tos si feliute de lamiie.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...