Chec de lamiie

Se incalzeste bine cuptorul. Se amesteca untul cu zaharul, sarea, coaja de lamiie si zaharul vanilat. Se omogenizeaza ouale, unul cate unul.Faina se a

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat chec: 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 praf sare
  • 1 lingura coaja rasa de lamiie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 50 g amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 50 ml lapte
  • Glazura: 50 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 50 ml zeama lamiie
  • 1 lamiie
  • 50 g zahar tos
  • 30 g fistic

Mod de preparare

Se incalzeste bine cuptorul. Se amesteca untul cu zaharul, sarea, coaja de lamiie si zaharul vanilat. Se omogenizeaza ouale, unul cate unul.Faina se amesteca cu zaharul pudra si cu amidonul si se omogenizeaza in compozitie impreuna cu laptele. Se unge forma de chec cu ulei sau unt si putina faina, se toarna aluatul si se coace aprox.50 min.

Pentru glazura se lasa sa fiarba incet untul cu zaharul pudra si sucul de lamaie.

Checul se scoate din cuptor si se inteapa cu o frigaruie de lemn. In gaurele se toarna glazura de lamiie. Se lasa sa se raceasca, se desprinde cu grija de pe margini si se rastoarna. Se presara deasupra fistic prajit tocat marunt, zahar tos si feliute de lamiie.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sfenj (gogosi marocane)

Sfenj (gogosi marocane)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca