Chec galez

Checul galez il gasiti pe culinar.ro, alaturi de alte retete gustoase de checuri. Acest chec are in compozitie unt, zahar, faina, oua, stafide, lapte si scortisoara.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr unt sarat
  • 85 gr zahar tos
  • 3 oua
  • 175 gr faina
  • 50 gr stafide
  • 1 lingura lapte
  • Pentru sos:
  • 40 gr unt
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Acest chec galez este delicios! Pentru prepararea acestui chec pufos se amesteca untul cu zaharul tos, apoi se adauga ouale, faina, stafidele si laptele. Se amesteca bine si se toarna apoi mixtura in forma de copt. Se pune forma in cuptor, pe treapta de mijloc si se lasa cca 15-20 de minute, pana creste. Pentru sos, se amesteca untul cu zaharul brun si cu scortisoara. Se scoate checul din cuptor si se unge cu unt partea superioara. Se lasa checul pana se topeste untul, apoi se scoate din forma si se taie felii.


Checul galez se serveste dupa ce s-a racit.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...