Chec insiropat

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat apoi spuma impreuna cu zaharul, adaugat treptat. Se freaca bine galbenusurile cu uleiul, apa,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 gr cacao
  • 1 lingurita de coaja de lamaie
  • 1 lingurita de esenta de rom
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 30 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt

Mod de preparare

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat apoi spuma impreuna cu zaharul, adaugat treptat. Se freaca bine galbenusurile cu uleiul, apa, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor, la copt, pana cand se rumeneste. Separat, se prepara siropul din untul topit la foc mic, amestecat cu laptele, cacaua si esenta de rom. Se insiropeaza prajitura si se lasa la racit.


Se serveste dupa ce s-a proportionat.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers

Prajituri simple

Prajituri delicioase

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca