Chec marmorat

Intr-un vas, se freaca spuma untul cu zaharul si vanilia, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand continuu. Se pune faina iar la sfarsit, se ingl

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 400 gr faina
  • 5 oua
  • 1 lingura cacao
  • vanilie

Mod de preparare

Intr-un vas, se freaca spuma untul cu zaharul si vanilia, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand continuu. Se pune faina iar la sfarsit, se inglobeaza albusurile batute spuma. Se iau 5 linguri din compozitie si se amesteca cu cacao. In forma de chec tapetata se toarna jumatate din compozitia alba, apoi compozitia cu cacao si la urma, restul de compozitie alba. Se coace la foc mic, timp de 35 de minute, pana creste checul si crapa la suprafata, apoi se mareste flacara.

Se poate servi si cu dulceata sau la cafea.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura Negresa

Chec pufos

Amandine cu crema de ciocolata

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!