Chec Mielusel

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 200 g zahar si zaharul vanilat. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga zeama de lamaie si se m

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 300 g unt
  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 150 g stafide
  • 1/2 pahar lapte
  • 100 g rahat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g nuca de cocos
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 200 g zahar si zaharul vanilat.

Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga zeama de lamaie si se mai bate putin.

Se freaca untul cu 100 g zahar, se adauga albusurile amestecand incet, apoi galbenusurile pe rand, laptele, coaja de lamaie, rahatul taiat cubulete, si stafidele inmuiate in apa calda.

La sfarsit se adauga faina, amestecand usor de jos in sus.

Pentru coacere e nevoie de forme speciale, cantitatea de aluat fiind pentru 2 jumatati de miel.

Se toarna compozitia in formele unse si tapetate cu faina.

Se coace la foc potrivit in cuptorul preincalzit circa 40 minute.

Dupa ce s-au copt checurile, se prepara un sirop din zaharul ramas si apa se unge jumatatile si se lipesc.

Se unge mielul cu sirop si se pudreaza cu nuca de cocos.

Ochii se fac din stafide.
Alte retete

Cozonac

Cozonac transformat

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!