Chec pufos

Se amesteca galbenusurile cu coaja de lamaie, se toarna putin cate putin uleiul si se freaca bine. Separat, se bat albusurile pana devin spuma, se ada

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 gr faina
  • 100 gr miez de nuca
  • 50 gr stafide
  • 50 gr rahat
  • 1 lamaie
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu coaja de lamaie, se toarna putin cate putin uleiul si se freaca bine. Separat, se bat albusurile pana devin spuma, se adauga praf de copt stins in zeama de lamaie si zahar. Se amesteca impreuna cu galbenusurile si putina faina. Se adauga bucatele mici de rhat, stafidele, miezul de nuci si se omogenizeaza bine. Se toarna totul intr-o forma de chec tapetata, apoi se introduce in cuptorul cald.
Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Prajituri simple

Cornulete cu rahat

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...