Chec zebra simplu si pufos

Checul zebra este o reteta de chec foarte simpla, dar foarte aspectuoasa. Este un chec, pufos si aerat pe care oricine poate sa-l prepare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 300g faina
  • 250g zahar
  • 250ml lapte
  • 250ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt cu sofran

Mod de preparare

Aceasta reteta de chec se prepara incredibil de usor si de simplu, este o reteta numai buna pentru incepatorii in bucatarie, pentru ca rezultatul este minunat, novicii primind impulsul necesar ca sa continue :).

Ouale se mixeaza cu zaharul bine, pana cand incep sa creasca in volum si zaharul incepe sa se topeasca. Mixand in continuare se adauga laptele, turnand in fir subtire, dupa care se adauga uleiul, la fel de subtire.

Faina o amestecam impreuna cu zaharul vanilat si praful de copt, dupa care o adaugam, cernand-o pe rand, in amestecul de oua.

Impartim aluatul checului in 2 parti egale, intr-una din ele adaugand cele doua linguri de cacao.

Tapetam o forma rotunda de tort cu hartie de copt, si incepem sa turnam alternativ din cele doua compozitii, incepand in centru. Incepem cu aluatul alb din care punem cu lingura cat un cerc de 4 cm (cam 3 linguri), continuam, tot in mijloc turnat, cu aluatul cu cacao si tot asa pana se termina cele doua compozitii.

Tava nu se misca, aluatul nu se intinde cu spatula. Dupa ce am terminat de turnat aluatul in tava dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul scobitorii.


Checul zebra poate fi servit alaturi de o cana cu ceai.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca