Coronita cu fructe confiate

Coronita cu fructe confiate este un desert excelent. pentru a pregati aceasta reteta de prajitura cu fructe aveti nevoie de coaja de lamaie si portocala, coniac, branza, unt,faina, zahar, oua

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 175 g unt
  • 175 g zahar pudra
  • 250 g branza cremoasa
  • 3 oua
  • 125 ml lapte dulce
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cognac
  • Coaja de lamaie si portocala
  • 50 g nuci
  • 50 g stafide “blonde”
  • 50 g stafide brune
  • 50 g rahat colorat
  • 150 g fructe uscate si confiate (coaja de portocale
  • merisor
  • papaya
  • banana
  • curmale
  • mango)
  • 1 varf cutit pudra de ghimbir

Mod de preparare

Freci untul cu zaharul pudra pana devine spuma, adaugi ouale pe rand si freci dupa fiecare. Adaugi coaja rasa, aromele si branza. Dupa ce am omogenizat-o punem faina cernuta cu praful de copt si la sfarsit fructele maruntite impreuna cu nucile si rahatul, alternand cu laptele. Daca doriti puteti sa le tavaliti putin prin faina ca sa fiti sigure ca nu se lasa la fund. Lasi aluatul sa se odihneasca 45 de minute la loc cald. Intinzi aluatul in foaie, il rulezi si il pui in forma. Se unge cu putin galbenus si se da la cuptorul incins pentru circa o ora. Se poate pudra cu zahar aromatizat cu vanilie.


Se poate pudra cu zahar vanilat, iar apoi se feliaza.
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Gogosi pufoase la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca