Fursecuri cu visine

Intr-un castron mai inalt puneti untul moale impreuna cu zaharul. Mixati bine pana devine ca o crema (nu e nevoie sa frecati pana se topeste zaharul),

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua (de la care o sa folositi doar galbenusurile)
  • 80 gr. zahar
  • 140 gr unt (la temperatura camerei)
  • 200 gr. faina
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • visine

Mod de preparare

Intr-un castron mai inalt puneti untul moale impreuna cu zaharul. Mixati bine pana devine ca o crema (nu e nevoie sa frecati pana se topeste zaharul), apoi separati galbenusurile de albusuri, adaugati galbenusurile, unul cate unul, mixand in continuare. Albusurile nu le folositi.

Dupa ce inglobati galbenusurile, puneti si zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie, amestecati.

Apoi puneti faina putin cate putin, amestecand incontinuu. Dupa ce mixati, formati cu mainile o bila de aluat. Aluatul este fin, usor de lucrat si se curata usor de pe castron.

Pe urma luati din aluat mici bucati egale, cam de marimea unei nuci, si le rotunjiti cum stiti voi mai bine. Dupa aia le aliniati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si aplatizati-le foarte putin inainte sa le puneti in tava.

Se face o gaura in mijlocul aluatului si asezati visinile in orificii.

Tava se introduce la cuptor la 170 de grade, la mijlocul cuptorului, dar sub ea mai asezati o alta tava goala. Daca nu mai aveti alta tava de aceeasi dimenisune, atunci puneti tava cu visine cu o treapta mai sus fata de centrul cuptorului. Lasati tava la cuptor cam 20-25 min, si verificati-le mai des.

Sunt gata cand au devenit aurii, si visina s-a zbarcit

Dupa ce scoatem fursecurile din cuptor:

- se pudreaza, se pieptana visinele de zahar pudra, dandu-le cu o pensula inmuiata in apa.

La sfarsit se topeste pe aburi 50 de gr. de ciocolata, care se pune intr-o punga decupata la un colt. Cu ciocolata se traseaza linii deasupra fursecurilor.

Reteta propusa de Pocahontas


Alte retete recomandate:

Prajitura caise

Tarta cu visine

Prajitura cu visine

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

"Spanakopita"

Prietena mea Flori din Italia a postat pe blogul ei aceasta reteta atat de apetisanta incat nu am rezistat pana nu am...

"Spanakopita"
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii