Fursecuri cu visine

Intr-un castron mai inalt puneti untul moale impreuna cu zaharul. Mixati bine pana devine ca o crema (nu e nevoie sa frecati pana se topeste zaharul),

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua (de la care o sa folositi doar galbenusurile)
  • 80 gr. zahar
  • 140 gr unt (la temperatura camerei)
  • 200 gr. faina
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • visine

Mod de preparare

Intr-un castron mai inalt puneti untul moale impreuna cu zaharul. Mixati bine pana devine ca o crema (nu e nevoie sa frecati pana se topeste zaharul), apoi separati galbenusurile de albusuri, adaugati galbenusurile, unul cate unul, mixand in continuare. Albusurile nu le folositi.

Dupa ce inglobati galbenusurile, puneti si zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie, amestecati.

Apoi puneti faina putin cate putin, amestecand incontinuu. Dupa ce mixati, formati cu mainile o bila de aluat. Aluatul este fin, usor de lucrat si se curata usor de pe castron.

Pe urma luati din aluat mici bucati egale, cam de marimea unei nuci, si le rotunjiti cum stiti voi mai bine. Dupa aia le aliniati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si aplatizati-le foarte putin inainte sa le puneti in tava.

Se face o gaura in mijlocul aluatului si asezati visinile in orificii.

Tava se introduce la cuptor la 170 de grade, la mijlocul cuptorului, dar sub ea mai asezati o alta tava goala. Daca nu mai aveti alta tava de aceeasi dimenisune, atunci puneti tava cu visine cu o treapta mai sus fata de centrul cuptorului. Lasati tava la cuptor cam 20-25 min, si verificati-le mai des.

Sunt gata cand au devenit aurii, si visina s-a zbarcit

Dupa ce scoatem fursecurile din cuptor:

- se pudreaza, se pieptana visinele de zahar pudra, dandu-le cu o pensula inmuiata in apa.

La sfarsit se topeste pe aburi 50 de gr. de ciocolata, care se pune intr-o punga decupata la un colt. Cu ciocolata se traseaza linii deasupra fursecurilor.

Reteta propusa de Pocahontas


Alte retete recomandate:

Prajitura caise

Tarta cu visine

Prajitura cu visine

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa