Guguluf cu ciocolata

Se bate untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand ouale. Faina se amesteca cu praful ed copt si se adauga la compozitie alaturi de lapte

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 250 g zahar
  • zahar vanilat
  • 6 oua
  • 500 g faina
  • un praf de copt
  • 75 ml lapte
  • sucul unei lamai
  • 200 g finetii
  • 200 g crema de alune
  • elemente decorative de zahar

Mod de preparare

Se bate untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand ouale. Faina se amesteca cu praful ed copt si se adauga la compozitie alaturi de lapte si sucul de lamaie. Se pune aluatul in forma speciala de guguluf unsa si tapetata cu pesmet. Se coace 50 min apoi se lasa sa se raceasca. Se taie transversal si se umple cu crema de alune. Se topeste ciocolata in baie de aburi si se glazureaza prajitura.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos

M-am inspirat de pe blogul lui divainbucatarie

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca