Guguluf pufos cu lamaie

Nu exista reteta de guguluf mai aromata ca si aceasta cu lamaie. Acest chec minunat este pufos si aromat, perfect pentru o gustare dulce.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g faina
  • 200g faina de malai
  • 100g unt
  • 50g zahar
  • 4 oua
  • 200ml suc de portocale
  • zeama de la 2 lamai
  • 3 linguri lichior de portocale (sau cognac)
  • un varf de cardamon
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 200g zahar
  • 100g apa
  • 100g apa de portocale

Mod de preparare

Pune sucul de portocale la foc mediu si adauga faina de malai cand incepe sa fiarba. Amesteca bine si pune deoparte in timp ce incingi cuptorul la 170 de grade. Adauga in amestecul de faina de malai coaja de portocala, lichiorul si cardamonul si amesteca pana la omogenizare. La final adauga faina amestecata cu praful de copt.

Toarna amestecul in forma pregatita si da la cuptor pentru 15-20 de minute.

Pentru a prepara siropul amesteca ingredientele, adu la punctul de fierbere si lasa pentru 5-6 minute. Toarna siropul cald deasupra prajiturii.


Checul pufos cu lamaie se serveste insiropat.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gnocchi cu carnati de curcan

M-am inspirat dupa reteta lui Timea,a iesit ceva bun.

Gnocchi cu carnati de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca