Padispan (2 buc)

Se despart ouale. Albusul se bate cu telul (sau mixerul de preferat), pana devine spuma se adauga zaharul si se amesteca in continuare, dupa care se a

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 si 1/2 cana de zahar
  • 2 cani de faina
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 2 lingura cacao
  • lamaie rasa
  • 5 linguri de ulei
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se despart ouale. Albusul se bate cu telul (sau mixerul de preferat), pana devine spuma se adauga zaharul si se amesteca in continuare, dupa care se adauga cateva picaturi de esenta de rom si vanilie, putina coaja de lamaie rasa.

Apoi se adauga faina pana se obtine o pasta putin mai groasa. Aproape de terminare se adauga 5-6 linduri de ulei si se omogenizeaza bine.

In alt recipient se pun 5 linguri din pasta obtinuta si de amesteca cu cacao.

Tavile trebuiesc unse cu ulei

Se adauga continutul alb din vasul mai mare dupa care se adauca continulul obtinut din amestecul cu cacao din recipientul mai mic.

Se imparte im mod egal in 2 tavi. Se amesteca circular continuturile cu un betisor subtire pentru ornament/.

Se tin in cuptor aproximativ 30 de min; se verifica, cu ajutorul unui pai daca sunt coapte

dupa scoaterea din cuptor se pune zaharul pudra pentru ornament.
Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...