Chec surpriza cu frisca si visine

Nu toata lumea adora suprizele, dar aceasta surpriza dulce cu siguranta va fi pe placul oricui se va bucura de ea. Este o reteta de chec cu visine delicioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 175 g unt
  • 180 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 350 g faina
  • 1 pliculet praf copt
  • 1 lingura cacao
  • 50 ml lapte caldut.
  • Umplutura:
  • 300 ml frisca
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic si jumatate praf intaritor de frisca
  • 50 g ciocolata
  • visine (sau pere
  • mere
  • dude
  • etc).

Mod de preparare

Intr-un castron punem untul topit, cu zaharul tos si zaharul vanilat. Mixam foarte bine.  In timp ce mixam inglobam ouale pe rand, unul cate unul.  Apoi adaugam cate putin din faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, mixam. Adaugam laptele si mixam in continuare. Obtinem o compozitie mai densa.

Punem intr-o tava de chec unsa si tapetata, si bagam la cuptor la 180 de grade pt 40-45 min.  Cat se face checul, ne ocupam de umplutura. Intr-un castron punem frisca lichida impreuna cu praful intaritor si zaharul si mixam pana ce sta frisca teapana in castron.  Taiem cu maiestrie capacul de la chec, pe urma il taiem in forma de V, organele scoase din chec le amestecam cu frisca ( va orientati daca puneti sau nu toata umplutura) si cu ajutorul unui cutit tapetam V-ul cu frisca.

Punem un rand de visine, peste randul de visine punem in continuare frisca, aranjam estetic, si punem iar visine. Punem si restul de frisca, aranjati cocoasa la chec. Cele 50 de gr. de ciocolata le topiti si spritati checul.


Checul cu visine si frisca se taie cam dupa 1 ora, timp in care lasati la frigider.
Reteta Surprise cake a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...