Colac cu ciocolata

Se amesteca cele 200 de grame de oua fara coaja (4 ca numar) cu 200 de grame de zahar si se pun in robot la viteza maxima pana ce se dubleaza si sunt

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr de oua (fara coaja) 4 ca numar
  • 200 gr de faina plus o lingurita de praf de copt sau un pliculet
  • 200 gr de zahar
  • 150 gr de unt topit
  • 150 gr de ciocolata
  • un pahar (200 ml) de iaurt
  • un pumn de stafide

Mod de preparare

Se amesteca cele 200 de grame de oua fara coaja (4 ca numar) cu 200 de grame de zahar si se pun in robot la viteza maxima pana ce se dubleaza si sunt spumoase

Apoi incep sa amestec incetisor cu telul mereu in acelasi sens si incet varsand precum uleiul la maioneza ciocolata topita impreuna cu untul (150 si 150), apoi in acelasi mod paharul cu iaurtul deci 200 ml.

Adaug apoi faina amestecata cu praful de copt cu ajutorul acestei site si continuu amestecand mereu incetisor si in acelasi sens.

Dupa care in ultimul moment adaug pumnul de stafide trecute prin faina, mai amestec un picut doar cat sa intre in compozitie.

De data asta i-a trebuit o ora ca sa se coaca la 180 grade C in forma de silicon gri marca Tescoma.
Reteta Colac cu ciocolata a fost propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de fasole verde cu naut

Mancare de fasole verde cu naut
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii