Cornulete cu nuca si rahat

Cornulete cu nuca si rahat sunt un desert usor de preparat. Pentru aceasta reteta de cornulete aveti nevoie de faina,z ahar, nuca, rahat si gem de prune.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 1 pachet margarina
  • 3-4 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri apa
  • 50 gr nuca macinata
  • esenta de migdale
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr rahat
  • 250-300 gr nuca macinata
  • 200 gr gem de prune
  • esenta de rom
  • Pentru decor:
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Cornulete cu nuca si rahat sunt un desert usor de preparat. Pentru aceasta reteta de cornulete cu nuca, margarina se freaca cu spuma cu putina sare. Se adauga treptat faina, nuca, zeama de lamaie, esenta de migdale si apa. Se framanta un aluat potrivit de tare, apoi se amesteca cu gemul, cu nuca si se adauga un pic de esenta de rom. Separat,s e taie amrunt rahatul. Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de 3-4 mm si se taie in triunghiuri. Se pune cu lingurita din umplutura si se ruleaza, astfel incat sa se obtina o forma de cornulet. Se procedeaza la fel si in cazul umpluturii cu bucatele de rahat. Se asaza cornulete pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25-30 de minute. Dupa ce s-au racit, se presara cu zahar pudra vanilat.


Cornuletele cu nuca si rahat se servesc dupa ce s-au racit.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...