Cozonac cu alune

Cozonacul cu alune este foarte simplu de facut. Contine pe langa alune, migdale, zahar pudra, unt moale si faina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie
  • 225 ml lapte
  • 75 gr zahar
  • 1 ou
  • sare
  • 75 gr unt moale
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr alune
  • 100 gr migdale
  • 50 gr zahar
  • 4 linguri rom
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca faina cu drojdia, 4 linguri de lapte caldut si 1 lingura de zahar. Dupa ce a crescut putin compozitia se adauga restul de ingrediente si se framanta aluatul. Se lasa la crescut 45 de minute, dupa care se intinde o foaie. Se unge cu o compozitie formata din alune si migdale macinate, zahar, rom, ou si putina apa. Se ruleaza si se asaza intr-o forma de chec, tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa craesca 15 minute, apoi se cresteaza aluatul si se coace in cuptorul incalzit aproximativ 40 de minute. Cand e gata, se unge cu un amestec format din zahar pudra si putina apa, presarat cu alune pisate.


Se taie felii si se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:

Chec pufos
Ciocolata de casa
Gogosi pufoase

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Briose cu afine si struguri

Briose cu afine si struguri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca