Cozonacul cu alune este foarte simplu de facut. Contine pe langa alune, migdale, zahar pudra, unt moale si faina.
Se amesteca faina cu drojdia, 4 linguri de lapte caldut si 1 lingura de zahar. Dupa ce a crescut putin compozitia se adauga restul de ingrediente si se framanta aluatul. Se lasa la crescut 45 de minute, dupa care se intinde o foaie. Se unge cu o compozitie formata din alune si migdale macinate, zahar, rom, ou si putina apa. Se ruleaza si se asaza intr-o forma de chec, tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa craesca 15 minute, apoi se cresteaza aluatul si se coace in cuptorul incalzit aproximativ 40 de minute. Cand e gata, se unge cu un amestec format din zahar pudra si putina apa, presarat cu alune pisate.
Se taie felii si se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Chec pufos
Ciocolata de casa
Gogosi pufoase
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj