Pasca cu orez

Pentru a realiza aceasta delicioasa reteta de pasca cu orez, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: orez, zahar, lapte, oua, unt, stafide, vanilie, sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat de cozonac
  • 1 pahar de orez
  • 4 pahare cu lapte
  • zahar  dupa gust
  • 4 oua
  • 1 lingura unt topit
  • 150 g stafide
  • putina vanilie
  • sare.

Mod de preparare

Se fierbe orezul cu laptele si vanilia (ca la orez cu lapte). Se adauga sare. Cand este gata se lasa sa se raceasca, apoi se adauga zaharul, galbenusurile, untul, stafidele si se amesteca bine. La sfarsit se pun albusurile batute bine.

Se intinde din aluat o foaie groasa cat un creion si se aseaza intr-o tava de copt. Din alta bucata de coca se face un sul lung si gros de un deget care se asaza imprejurul formei (lipit de peretii ei). Se intinde umplutura peste foaie fara sa se acopere sulul asezat imprejur.

Se mai fac doua suluri din coca care se asaza crucis peste umplu­tura si se ung cu putin ou, dupa ce pasca a crescut putin la loc caldut. Se pune la cuptor sa se coaca. Se scoate din forma dupa ce s-a racit bine.


Dupa ce s-a racit, poate fi servita.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Crema de zahar ars

Este un "dulce" foarte usor de facut, dar care necesita sa stea mult timp la cuptor, cel putin la al meu. Este...

Crema de zahar ars
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca